Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 10:17

Tι είναι το Email Verification και γιατί είναι απαραίτητο στο email marketing;


Οι επιχειρήσεις αφιερώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να συλλέξουν πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας δυνητικών πελατών, και ειδικά τα email τους.

Η συλλογή email διευθύνσεων όμως μπορεί να κρύβει κινδύνους εάν δεν γίνεται σωστά, καθώς θα υπάρξουν και emails τα οποία δεν είναι έγκυρα και οι αποστολές προς αυτά έχουν σοβαρές επιπτώσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, το email verification είναι μια κρίσιμη και απαραίτητη διαδικασία από την οποία πρέπει να περνάτε τις λίστες σας.

Τι είναι όμως το Email Verification;


Με τον όρο email verification εννοούμε τη διαδικασία του ελέγχου και της αυθεντικοποίησης των emails που συλλέγετε, ώστε να διασφαλίζετε ότι οι διευθύνσεις αυτές υπάρχουν και είναι έγκυρες, δηλαδή μπορούν να λάβουν email.To email verification μπορεί να επιτευχθεί με 2 τρόπους.


Double opt-in

Μπορείτε να ελέγχετε κάθε email ξεχωριστά τη στιγμή που γίνεται η αντίστοιχη εγγραφή στις λίστες σας με τη διαδικασία του double opt-in. Σχεδόν όλες οι email marketing πλατφόρμες προσφέρουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα:

Double opt-in είναι η διαδικασία κατά την οποία ένας χρήστης εγγράφεται σε κάποια φόρμα σας και έπειτα επιβεβαιώνει την εγγραφή του μέσα από ξεχωριστό email επιβεβαίωσης ή μέσα από συγκεκριμένη landing page, όπου του ζητείται να επιβεβαιώσει εκ νέου την πρόθεση του να μπει στις λίστες σας.
Το double opt-in μειώνει δραστικά τα spam emails.


Email Verifiers

Εάν έχετε ήδη λίστες παραληπτών τις οποίες δεν έχετε ελέγξει, τότε μπορείτε να τις περάσετε από ειδικά εργαλεία, τους email verifiers, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με την email marketing πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη.
Τα εργαλεία αυτά, εξάγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα για κάθε email στη λίστα σας και σας ενημερώνουν εάν αυτή η διεύθυνση είναι έγκυρη ή όχι.Γιατί επιβάλλεται να κάνετε verify τα emails που συγκεντρώνετε;


Οι μαζικές αποστολές σε unverified λίστες μπορούν να έχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις με σημαντικότερες τις εξής:


Μπλοκάρισμα του Λογαριασμού σας

Οι Internet Service Providers και οι email security υπηρεσίες θέτουν συγκεκριμένα όρια για spam complaints, undelivered emails και unsubscribes. Εάν στέλνετε σε μια unverified λίστα, το πιθανότερο είναι να έχετε υψηλούς αριθμούς σε spam, undelivered και unsubscribes…

Οι email marketing πλατφόρμες πρέπει να εφαρμόζουν τα όρια που αφορούν τους συγκεκριμένους δείκτες, συνεπώς εάν οι αποστολές σας τα υπερβαίνουν, η πλατφόρμα που σας φιλοξενεί είναι πολύ πιθανό να μπλοκάρει/αναστείλει τον λογαριασμό σας για να διατηρήσει το email reputation και τα deliverability rates της.


Φτωχά Αποτελέσματα

Η αποστολή ενός marketing email σε μια τεράστια λίστα παραληπτών ίσως σας φαίνεται καλή ιδέα, αλλά στην πράξη εάν οι διευθύνσεις αυτές δεν είναι έγκυρες δεν θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα, εάν ένας μεγάλος αριθμός emails καταλήξουν να κάνουν bounce, τότε ζημιώνεται και το deliverability σας, με άλλα λόγια, το μήνυμά σας μπορεί να μην καταλήξει ούτε σε έγκυρες διευθύνσεις.


Ανούσια κατανάλωση budget

Καθώς οι email service providers βασίζουν την κοστολόγηση στον αριθμό των παραληπτών και των αποστολών που πραγματοποιείτε, η διατήρηση μη έγκυρων διευθύνσεων στις λίστες σας καταλήγει να είναι ένα επαναλαμβανόμενο περιττό έξοδο.


Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις δικές σας Email Καμπάνιες;Pros!

Τα σημαντικότερα οφέλη του email verification και πώς αυτό επηρεάζει την απόδοση των καμπανιών σας

Παραπάνω είδαμε τις επιπτώσεις της αποστολής emails σε μη έγκυρες διευθύνσεις, ας δούμε τώρα τα πλεονεκτήματα του email verification:


Διατηρείτε τις email λίστες σας καθαρές

Με την πάροδο του χρόνου, τα customer data γίνονται παρωχημένα… το γεγονός αυτό επηρεάζει και τις email διευθύνσεις φυσικά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια διεύθυνση καταλήγει να γίνει invalid όπως: το email είναι εταιρικό κι ο κάτοχός του έφυγε από την εταιρεία, το email είναι αδρανές για μεγάλο διάστημα, κατά την εγγραφή ο κάτοχος έκανε κάποιο λάθος στην εισαγωγή της διεύθυνσης κ.α. Με το email verification μπορείτε να αφαιρέσετε όλες τις παραπάνω διευθύνσεις από τη λίστα σας και να την διατηρείτε up to date.Μειώνετε τα Hard Bounces

Όταν κάνετε verify τις λίστες σας μειώνετε τον αριθμό των hard bounces και κατά συνέπεια μειώνετε και τις πιθανότητες να συσχετιστείτε με spamming. Επιπρόσθετα, βελτιώνετε το email reputation σας ως αποστολέας και ελαχιστοποιείτε τις πιθανότητες να βρεθείτε σε email blocklists.Βελτιώνετε το Deliverability

Αφαιρώντας τις μη έγκυρες διευθύνσεις από τη λίστα σας, διατηρείτε ως επί το πλείστον διευθύνσεις που μπορούν να λάβουν email και άρα βελτιώνετε το deliverability. Το υψηλότερο deliverability σημαίνει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα καθώς τα emails σας φτάνουν με ασφάλεια στο inbox των συνδρομητών σας, κι έτσι έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε και τα open/conversion rates.Στοχεύετε πιο αποτελεσματικά

H επαλήθευση των email διευθύνσεων της λίστας σας, σας επιτρέπει την ίδια στιγμή να την τμηματοποιείτε πιο αποτελεσματικά και με αυτόν τον τρόπο να στέλνετε πιο σχετικά και προσωποποιημένα μηνύματα στο κατάλληλο τμήμα του κοινού κάθε φορά.Εξοικονομείτε Χρόνο και Πόρους

Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας του email verification σας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και resources, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείτε και χρήματα από τις αποστολές σε μη έγκυρες διευθύνσεις.Κλείνοντας

Συμπερασματικά, το email verification είναι ζωτικής σημασίας καθώς βοηθά να διασφαλίσετε την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα των καμπανιών που στέλνετε. Αν προσπαθείτε να βελτιώσετε το deliverability, να αυξήσετε το sender reputation, να στοχεύετε καλύτερα το κοινό σας και να εξοικονομήσετε χρόνο και πόρους, τότε το email verification είναι μια απαραίτητη διαδικασία που θα πρέπει να εφαρμόζετε!

Τέλος, το email verification είναι ένα must-have feature που θα πρέπει να αναζητήσετε στον email marketing πάροχο που θα επιλέξετε. Η ολοκληρωμένη email marketing πλατφόρμα της Yuboto συμπεριλαμβάνει ένα κορυφαίο email verifier εργαλείο, ώστε να επιβεβαιώνετε την εγκυρότητα των emails εύκολα, αξιόπιστα και γρήγορα.Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις δικές σας Email Καμπάνιες;